logo
english dansk

Nyhedsbrev

På dansk
På engelsk

Følg os på

Facebook

PDF Udskriv Email

Boligpriser


   

Spanien

Den spanske nedadgående kurve er ikke ændret i seneste kvartal, hvor der er registreret et fald på -2,5% på de spanske boligpriser nationalt. Det er på niveau med sidste kvartals udvikling.

Hvad angår det regionale niveau ligger både Catalonien (-2,6%) og Balearerne/ Mallorca (-2,5%) på niveau med det nationale tal, hvorimod priserne i Andalucien (-1,7%) og Valencia (-1,8%) er faldet noget mindre. I regionen Murcia (-3,7%) er de faldet mere. 

Spanierne er fortsat meget tilbageholdende med at købe boliger, men når det gælder udlændinges køb i Spanien ses en anden, mere positiv tendens. Således viser de seneste tal fra det spanske ministerium for offentlige arbejder*, at antallet af udlændinge der køber bolig i Spanien er stigende. Det bekræfter den klare tendens som vi i Nykredit kan mærke, nemlig at prisfaldende modsvares af en stigende interesse blandt de skandinaviske kunder. Især i det nordlige Spanien (Catalonien og Valencia) er der en stigning i interessen fra udlændinge idet der har været 20% flere handler end samme periode sidste år. I Andalucien ses også en stigning, dog kun på 7%.


*Ministry of public works, housing department

 

website by existens